Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-06@03:35:29 GMT

شب متفاوت در بوستان آب و آتش با کنسرت خیابانی محمد معتمدی

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۱۵۵۳۵

شب متفاوت در بوستان آب و آتش با کنسرت خیابانی محمد معتمدی

محمد معتمدی، چهارماه قبل در بوستان ولایت شهر ساری با حضور جمعیت 40‌هزارنفره، کنسرت‌ رایگانی را برگزار کرد. این خواننده طی دو شب گذشته نیز دو اجرای رایگان در بوستان آب و آتش شهر تهران برگزار کرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، قصه اجرای کنسرت خیابانی را همایون شجریان خواننده موسیقی سنتی، با انتشار یک پست اینستاگرامی بر سر زبان‌ها انداخت و بعد از آن بود که چندهفته‌ای نقل محافل رسانه‌ای شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیران شهری هم چراغ‌سبزی به همایون شجریان نشان دادند و گویا اجرای رسمی کنسرت خیابانی همایون شجریان، می‌رفت که رنگ و بوی واقعیت بگیرد؛ اما علی ترابی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در نشست خبری سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر گفت که اجرای این کنسرت منوط به نامه شورای شهر تهران مبنی‌بر اینکه روز و مکان مشخصی را در اختیار همایون شجریان بگذارند، است. ترابی تأکید کرد تا این لحظه هیچ نامه کتبی‌ای از سوی شهرداری تهران یا شورای شهر به دست آنها نرسیده است.

در واکنش به این اظهارات بود که حجت نظری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به رسانه‌ها گفت: «ما آمادگی برگزاری چنین کنسرتی را در چهار بوستان شهر تهران ازجمله بوستان ولایت، پارک آزادگان، پارک سرخه‌حصار و میدان مشق را داریم ولی مسأله این است که ابتدا دوستان باید مجوز برگزاری کنسرت را بدهند. مجوز برگزاری کنسرت مطابق مصوبه هیأت وزیران که در سال 95 تصویب شد برعهده وزارت ارشاد است.»

این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در جواب اینکه ترابی گفته است مدیریت شهری باید مکان، روز و ساعت مشخصی را به ما اعلام کند، گفت: «ما مکان را مشخص کرده‌ایم ولی مشخص کردن زمان، ایرادی بنی‌اسرائیلی است. آقای ترابی می‌توانست در جواب همان نامه نهم مردادماه من، این موضوع را کتبا از ما درخواست کند؟! از نهم تا بیست‌ودوم مرداد در پاسخ نامه بنده به این مطلب اشاره‌ای نشده است. ما از وزارت ارشاد انتظار داریم به نامه ما پاسخ دهد، حتی اگر پاسخ این باشد که به قول آقای ترابی، ما موظفیم روز و زمان کنسرت را مشخص کنیم. اگر در آن نامه بگویند شما علاوه‌بر فضاهایی که پیشنهاد کرده‌اید، تاریخ هم به ما پیشنهاد کنید، ما حتما در اولین فرصت این کار را خواهیم کرد و پاسخ را به آنها برمی‌گردنیم.»

بار دیگر روابط‌عمومی دفتر موسیقی وزارت ارشاد در واکنش به اظهارات حجت نظری، توضیحات جدیدتری آورد: «صدور مجوز برگزاری تمامی کنسرت‌های کوچک و بزرگ مستلزم تأمین سه شرط لازم است که در درجه اول تقاضای مدیر سالن یا مکان برگزاری و در درجه دوم اعلام آمادگی سرپرست گروه و سپس ارائه محتوای موسیقایی آثار قابل اجرا در کنسرت است که درمورد اجرای مذکور، آقای شجریان علاوه‌ بر اعلام آمادگی، عنوان قطعات مورد نظر خود را هم اعلام کرده و حتی پیشنهاد مکان برگزاری را هم مطرح کرده است. براین مبنا و با توجه به اینکه تا این لحظه پیشنهاد مکتوبی از سوی هیچ‌یک از مدیران اجرایی شهرداری تهران به دفتر موسیقی ارشاد ارائه نشده است سه‌شنبه، 23/5/97 نامه‌ای برای معاونت محترم امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ارسال و تقاضا شد چنانچه مراتب مورد تأیید شهرداری تهران است، توسط مدیریت یکی از اماکن مذکور، به شکل رسمی و مکتوب اعلام آمادگی شود تا انجام فرآیند قانونی صدور مجوز امکان‌پذیر باشد.»

اما انگار هر چقدر حرف و حدیث برای اجرای کنسرت خیابانی بیشتر می‌شد، فرجام اجرایش محال‌تر. در حالی که برگزاری کنسرت خیابانی در کشور، پیش از پیشنهاد پرحاشیه شجریان در شکل‌های مختلف بزرگ و کوچک هم صورت گرفته بود. محمد معتمدی، خواننده موسیقی سنتی ایرانی، چهارماه قبل هم در بوستان ولایت شهر ساری با حضور جمعیت 40‌هزارنفره، کنسرت‌ رایگانی را برگزار کرد. این خواننده بی‌حاشیه طی دو شب گذشته نیز دو اجرای رایگان در بوستان «آب و آتش» شهر تهران برگزار کرد.

معتمدی به‌تازگی در گفتگویی که با «ایلنا» داشته درمورد اینکه چرایی اجرای بی‌سروصدای این کنسرت خیابانی گفت: «در حال حاضر با توجه به حساسیتی که نسبت به این مسأله به وجود آمده است، بحث‌های امنیتی و کنترل جمعیت تبدیل به دغدغه اصلی مسئولان شهری و انتظامی شده است که حق هم دارند و ما سعی کردیم تا نزدیکی کنسرت چراغ خاموش جلو برویم و ببینیم شرایط چگونه پیش می‌رود.»

این خواننده آواز ایرانی همچنین تأکید کرد: «صحبت کردن درمورد بعضی کارها پیش از انجام دادن‌شان مثل کنسرت در مشهد، کنسرت در استان خراسان، کنسرت خیابانی و... صرفاً ایجاد حساسیت می‌کند. به هر حال روی این موضوعات حساسیت‌هایی هست که حرف‌ها و صحبت‌های ما در صفحات مجازی‌مان و مصاحبه‌هایمان درواقع نه‌تنها کمکی به اجرایشان نمی‌کند که قضیه را بغرنج‌تر هم می‌کند. من فکر می‌کنم ما به‌عنوان هنرمندان این جامعه درمورد کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم، اول باید درخصوص تمهیداتش رایزنی کنیم، بدون اینکه چیزی را اعلام کنیم. یعنی مقداری زمینه‌سازی‌هایش را انجام دهیم و بعد ان‌شاءالله به مرحله اجرا که رسید، مردم هم استفاده‌اش را ببرند.»

معتمدی ادامه داد: «من طبق تجربه‌ای که دارم، مثلاً درمورد کنسرت‌هایی که قرار است در استان خراسان برگزار شود، قبلش خیلی از هنرمندان می‌آیند اعلام می‌کنند که ما قرار است در استان خراسان روی صحنه برویم، خب این یک‌سری حساسیت‌هایی برمی‌انگیزد و همان اعلام‌کردن‌ها باعث اجرا نشدنش می‌شود. کنسرت خیابانی هم همین است و من فکر می‌کنم ما باید با در نظر گرفتن صلاح و مصلحت‌هایی که در جامعه وجود دارد و رایزنی‌هایی که انجام می‌دهیم اول به تمهیداتش بیندیشیم و بعد اگر قابل اجرا بود به مردم اطلاع دهیم. امیدوارم که مسئولان هم اگر این اجرا، اجرای خوبی شد و مشکل خاصی به وجود نیامد، مقدمه‌ای بدانند که این‌گونه اجراها را در فضای شهری همه شهرهای ایران بیشتر داشته باشیم و هر از گاهی به بهانه‌های مختلف، به بهانه‌ها و مناسبت‌هایی که جامعه می‌طلبد که فضای شادی داشته باشد، در فضای عمومی شهرها برگزارشان کنیم تا شاید منجر به ایجاد نشاط و شور و شعف اجتماعی شود.»

اجرای بدون حاشیه و به‌قول معتمدی اجرای چراغ خاموش، یکی از راه‌های برگزاری کنسرت خیابانی است. البته چندی‌پیش در حاشیه نشست خبری با حضور شهرام ناظری و هوشنگ کامکار از پیشکسوتان موسیقی سنتی، بار دیگر صحبت کنسرت خیابانی به میان آمد.

هوشنگ کامکار با انتقاد از شیوه برگزاری کنسرت خیابانی گفته بود: «وقتی پسر شجریان اعلام کرد که می‌خواهد در خیابان کنسرت بدهد اگرچه همه خوشحال شدند و گفتند اتفاق خوبی است اما من معتقد بودم کنسرت دردهای مردم را خاموش نمی‌کند، وقتی کسی شکمش خالی است و توان پرداخت اجاره‌ خانه را ندارد، کنسرت‌دادن برایش فقط شوآف است. من به‌طور کلی مخالف شوآف و کارهای تبلیغاتی هستم. می‌توان به‌جای 30 شب کنسرت گرانقیمت، کنسرتی ارزان‌تر برای همه مردم برگزار کرد. کنترل کنسرت در خیابان سخت است و مشکلاتی دارد که ابتدا و انتهایش معلوم نیست.»

کنسرت ارزان یکی دیگر از پیشنهادهایی است که در چند ماه اخیر از طریق رسانه‌ها به همایون شجریان پیشنهاد شده بود؛ اینکه تیم هنری شجریان و خوانندگانی که دنبال کنسرت خیابانی هستند به‌جای یک شب اجرای کنسرت خیابانی آن‌هم با تمهیدات امنیتی بسیار، به مدت چند شب کنسرت‌هایی با تخفیف بالا در سالن‌های مجهز موسیقی برگزار کنند.

منبع: روزنامه فرهیختگان

انتهای پیام/4028

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۵۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری حصار‌کشی در پارک لاله را متوقف می‌کند؟!

حصار کشی در بوستان لاله تهران طی روز‌های اخیر با واکنش‌های مختلفی از سوی شهروندان روبه رو بوده و به نظر می‌رسد پروژه مد نظر شهرداری به دلیل واکنش‌ها فعلا تعلیق شده است.

به گزارش مهر، پارک لاله یکی از خاطره‌انگیزترین پارک‌های تهران با وسعت ۳۵ هکتار است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد.

پارک لاله گونه‌های مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقره‌ای، نارون، پالم، اقاقیا، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگی‌های شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آب‌نما‌ها و جوی‌های مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروف‌ترین پارک‌های تهران تبدیل کرده‌اند.

طی روز‌های اخیر تصاویری از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد قطعه‌ای از پارک لاله به مساحت بیش از سه هزار هزار متر مربع حصارکشی شده و ظاهراً قرار است در این زمین تغییراتی حاصل شود. این تغییرات در جنب غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پورسینا بوده و آنجا حصار‌هایی نصب شده است.

درباره این ماجرا به سراغ برخی از مسؤولان شهرداری تهران اعم از سازمان بوستان‌ها و شهرداری منطقه ۶ رفتیم.

روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ در این زمینه اعلام کرد: هر گونه دخل و تصرف در بوستان‌ها برعهده سازمان بوستان‌ها است و شهرداری مناطق فقط در بحث نگه داشت بوستان‌ها دخیل است.

یکی دیگر از مدیران شهری هم به مهر گفت: سرانجام حصار کشی مشخص نیست و شاید کلاً طرحی که مد نظر بوده لغو شود و اجرایی نشود.

وی افزود: ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از جمله پروژه‌های مطرح شده بوده است که اجرای آن فعلاً تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست

همچنین تلاش خبرنگار با مدیران سازمان بوستان‌ها به نتیجه نرسید و مسؤولان این حوزه حاضر به پاسخگویی نشدند.

هنوز موضوع بوستان قیطریه و حواشی مربوط به آن تمام نشده که ماجرای بوستان لاله آغاز شده است و اکنون باید دید سرانجام حصارکشی چه خواهد شد و آیا پروژه در نظر گرفته شده اجرایی یا کامل تعلیق خواهد شد؟

دیگر خبرها

  • بهره وری غیر اصولی آب مشکلات آینده را بیشتر می‌کند
  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • محلات میزبان جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی
  • درخت کشی در تهران
  • (ویدئو) خواننده‌های مورد علاقه استاد شجریان؛ از سلن دیون تا پاواروتی
  • (ویدئو) شایعۀ قطع درخت در پارک لاله صحت ندارد
  • شهرداری حصار‌کشی در پارک لاله را متوقف می‌کند؟!
  • کنسرت سامان احتشامی دو شب دیگر تمدید شد/ پنج شب اجرا در تالار رودکی
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل + عکس